Un "mem odiós". D'aquesta manera ha definit Jorge Buxadé a Pablo Echenique. El portaveu del Comitè d'Acció Política de Vox ha acusat fins i tot el portaveu d'Unidas Podemos de "protegir-se darrere de la seva malaltia" per a mentir i "escampar el seu odi i ressentiment". Aquestes acusacions arriben després que Echenique posés en dubte la suposada pedrada rebuda per la diputada ultra Rocío de Meer en un acte polític aquest divendres a Sestao (Bizkaia).

En la roda de premsa posterior a l'executiva d'aquest dilluns, el també eurodiputat no s'ha estalviat epítets contra Echenique, a qui ha qualificat d'"indigne, infame, miserable, mesquí, abjecte, menyspreable, pèrfid, roí, canalla i vil". Però no s'ha quedat sol en el portaveu d'Unidas Podemos, sinó que ho ha fet extensiu a la resta de la seva formació i a l'esquerra abertzale ("els bilduetarres"). A tots ells els ha acusat d'"instigar la violència" contra els seus seguidors".

Buxadé també ha apuntat contra l'escalafó més alt, denunciant el "silenci mesquí i miserable" del president Pedro Sánchez davant d'"una agresió a una diputada nacional". I contra el PNB, contra el Govern del qual emprendrà accions legals: "No menys indigna és l'equidistància".

En un altre ordre de coses, el portaveu ultradretà també ha carregat contra les banderes LGBTI en edificis públics, assegurant que hauria d0onejar només la bandera espanyola. Ha lamentat que el col·lectiu és "un lobby" que ha dit que està "vinculat a l'extrema esquerra".