Vox segueix en la seva croada contra el català i el catalanisme, més enllà de les fronteres de Catalunya. Els ultres han estès la seva lluita personal també arreu dels Països Catalans: al País Valencià i les Balears. Concretament, en les últimes hores han presentat una Proposició No de Llei (PNL) al Parlament de les Illes Balears, que proposa acabar amb "qualsevol mena de finançament públic a entitats, organitzacions i associacions que fomenten el pancatalanisme separatista". 

El partit d'ultradreta ha assenyalat que tenen previst tramitar iniciatives similars a les cambres valencianes i catalanes. Concretament, el seu portaveu al Parlament de les Illes, Jorge Campos, ha fet una crida a una estratègia de "subvenció zero" com a forma per "desmuntar l'entramat separatista que se sustenta amb fons dels contribuents. "És una vergonya que entitats totalitàries nacionalistes com ara la Plataforma per la Llengua o l'Obra Cultural Balear rebin fons públic per la propaganda", ha censurat Campos. Entre aquestes "entitats separatistes", el portaveu ultra també ha inclòs la televisió pública balear, IB3, que treballa "per semblar l'odi i la divisió entre espanyols". 

Crítiques als Països Catalans 

Aquesta PNL presentada per Vox també fa referència a l'ensenyament. En aquest sentit, exigeixen "acabar amb les polítiques culturals i educatives que imposen un fals relat de la història i mutilen la nostra llengua i cultura regional a través de la uniformització pancatalanista". A més, Campos ha assegurat que els Països Catalans "no existeixen, no han existit mai i no existiran". Amb tot, ha denunciat que aquestes "entelèquies multisubvencionades" s'estan imposant en el sistema educatiu balear "gràcies a PP i PSOE". 

Per altra banda, el Grup Parlamentari de Vox ha sol·licitat el reconeixement del Parlament de l'aportació de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera a la riquesa cultura balear i al conjunt d'Espanya. 

Ridícul de Campos 

Jorge Campos porta la lluita contra el català a l'extrem i fa uns mesos va quedar en ridícul davant una periodista mallorquina quan aquesta li va retreure totes les mentides que deia sobre la llengua. Maria Llull va posar-lo al seu lloc quan mentia sobre el català a la sanitat pública. En aquell moment, el Govern de les illes havia decidit expedientar els sanitaris que es negaven a atendre en català, i Campos va sortir en roda de premsa a denunciar que "se'ls castigava: "Qualsevol fanàtic catalanista pot denunciar un metge o un infermer si considera que no l'ha atès en català", va inventar-se. 

Davant aquesta mentida, la periodista Llull va retreu al polític la falsedat de les seves paraules: "Li pregunto si vostè és conscient que la declaració que acaba de fer és mentida. No s'expedienta cap metge per no parlar català, el que passa és que s'obre un expedient administratiu als metges que es neguen a atendre pacients que s'expliquen en català i als quals el metge pot respondre en l'idioma cooficial que trobi convenient, com pot ser el català o el castellà". Campos va quedar-se sense paraules.