El Parlament balear ha condemnat aquest dimecres l'enaltiment del franquisme del 9 d'agost a la plaça de toros de Palma amb la reproducció de l'himne de la Falange, el 'Cara al sol', i ha demanat una investigació sobre això. També ha sol·licitat al Govern estatal que incorpori "com a delicte l'apologia del franquisme".

Així s'ha aprovat durant el transcurs d'una comissió parlamentària durant la qual un diputat de Vox, Sergio Rodríguez, ha sortit a la defensa de l'himne franquista, que ha qualificat de "cançó alegre i exempta d'odi".

A continuació, ha llegit la quarta estrofa de l'himne de la Falange Espanyola de les JONS: "Volverán banderas victoriosas al paso alegre de la paz y traerán prendidas cinco rosas: las flechas de mi haz. Volverá a reír la primavera que por cielo, tierra y mar se espera. Arriba, escuadras, a vencer que en España empieza a amanacer".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat