A ningú se li escapa la ideologia extremadament conservadora de Vox, partit que s'ha caracteritzat aquests últims mesos per voler derogar la Llei contra la violència de gènere o pels seus atacs contra la comunitat LGTBI+. Per aquest motiu pot semblar paradoxal la següent dada: els seus votants són els que més es divorcien i se separen.

Així ho apunta el CIS en el seu baròmetre del mes de juliol, el qual assegura que fins el 14% dels seus electors s'han separat o divorciat en alguna ocasió. Aquesta dada contrasta molt amb les dels votants del PP, dels quals només un 6,7% estan separats o divorciats. 

Però aquesta no és la única sorpresa que el CIS ha revelat sobre els votants del partit d'extrema dreta. Només un 29,9% dels electors es declaren catòlics practicants. Per contra, el PP gairebé dobla la xifra amb un 56,9% de votants practicants. El PSOE no es queda gaire lluny de Vox en aquest punt, ja que compta amb gairebé un 20% d'electors catòlics practicants. 

Pel que fa al nombre d'ateus, Vox dona la sorpresa i es col·loca com el tercer partit amb més votants d'aquest tipus (11,2%), només per darrere de Podemos (28%) i molt a prop de les xifres del PSOE (13%). És curiós veure en aquest cas com el PP i, fins i tot, Cs tenen molts menys ateus que el partit ultradretà, el qual està aliat amb l'associació ultracatòlica HazteOir.