La investidura fallida de Pedro Sánchez podria traduir-se en unes noves eleccions si PSOE i Podemos no arriben a un acord pel setembre. Ara bé, segons una enquesta realitzada per 40dB pel diari El País, la repetició de comicis és una opció que només té el suport d'un 5% dels votants del PSOE i Unidas Podemos.

L'estudi que publica el diari vol conèixer les impressions dels ciutadans després del fracàs de la investidura del president en funcions, Pedro Sánchez, que va guanyar les eleccions del passat 28 d'abril i va rebre l'encàrrec de Felip VI de formar govern. Per ara no hi ha govern ja que Sánchez i Pablo Iglesias no es van posar d'acord amb el repartiment de ministeris un cop ja s'havien negociat les bases per un govern de coalició.

Segons mostra l'enquesta, els votants de Podemos aposten massivament, un 79,6%, per un govern de coalició amb els socialistes. D'altra banda, només un 32% de votants de Pedro Sánchez està d'acord amb la fórmula de la coalició. En la mateixa línia, un 32,8% de socialistes prefereix que Podemos faciliti el govern socialista a través del compromís programàtic però sense carteres ministerials. 

Entre els votants del PSOE n'hi ha un 29,4% que prefereix no comptar amb Unidas Podemos i que siguin Ciutadans o el PP els que facilitin la investidura de Sánchez amb una abstenció.

Pel que fa a la resta de partits, un 64,1% de votants del PP considera que la repetició d'eleccions és la millor opció, un 52,5% de Ciutadans també vol repetir i, pel que fa a Vox, un 79,9% dels seus seguidors aposten per tornar a celebrar comicis.

Els culpables de la no investidura, segons l'enquesta:

L'enquesta que publica El País també ha preguntat per qui es considera que és el culpable de que no s'hagi pogut formar govern. Un 75,2% dels enquestats apunta cap a Unidas Podemos tot i que un 69,3% d'aquests matisa que el PSOE també ha tingut una part de culpa.  Un 45,3% de ciutadans creu que el PP és responsable de la no investidura per no haver-se abstingut i un 51,7% pensa el mateix del partit d'Albert Rivera.