Les opcions electorals de Vox no paren de créixer. Segons una enquesta de eldiario.es, la formació d'ultradreta obtindria ara el 8,1% dels vots i entre 15 i 18 escons al Congrés, en cas de celebrar-se eleccions generals. En un sol mes, la formació que lidera Santiago Abascal ha aconseguit pujar 1,3 punts, mentre que el PP ha baixat un 0,9.

Tal com recull aquest mateix estudi, Vox ja compta amb el suport d'un milió i mig d'exvotants del PP. Aquesta xifra suposa a dia d'avui el 75% de l'electorat del que Vox podria disposar en cas d'eleccions generals. D'aquest milió i mig, uns 500.000 van votar el PP el 2011 però van decidir passar a l'abstenció el 2016, on van esperar l'arribada de Vox. El milió restant, segons el sondeig, va votar a Rajoy el 2016 i estaria disposat a saltar directament al partit d'Abascal en cas d'eleccions, es detalla a l'informe. 

grafia eldiarioes eleccions

Captura de eldiario.es

Les dades d'aquesta enquesta exposen que Vox podria tenir ara per ara dos milions de vots. Tres quartes parts van arribar directament o en diferit des del PP. La resta de transferències les rep de Ciutadans (297.000), Podemos (96.000) i del PSOE (59.000).

Majoria absoluta al Congrés

D'aquesta manera, el bloc PP, Cs i Vox podria disposar, segons aquest sondeig, d'opcions de conformar una majoria absoluta al Congrés. La suma de les tres formacions suposa el 51,1% dels vots, davant del 40,2% que obtindrien el PSOE i Podemos. 

Així, els tres partits podrien arribar a ocupar un total d'entre 177 i 184 seients. Cal recordar que la majoria del Congrés està situada en 176 escons. 

grafic eldiario.es

Captura de eldiario.es