La suma dels votants del PSOE que volen un govern socialista en solitari amb l'abstenció del PP o una coalició PP-PSOE (34,2%) supera els que estan a favor d'un govern amb els independentistes (27%), segons una enquesta d'El Mundo.

L'enquesta, realitzada per Sigma Dos, diu que la majoria de votants socialistes prefereixen formes de govern que no necessitin l'aval d'ERC. Un govern PSOE-Podemos amb l'abstenció d'ERC és la variable que té més suport entre els votants socialistes, ara bé, quan l'enquesta pregunta quines serien les preferències dels votants del PSOE en un món sense ERC canvien els resultats.

En aquest món sense ERC, el més escollit pels votants del PSOE és un govern de Sánchez en solitari gràcies a l'abstenció del PP (20,4%). Després, un pacte amb Podemos gràcies a l'abstenció del PP (17,9%) i, finalment, un govern de coalició amb PP i Cs (13,8%).

Així doncs, El Mundo explica que un 52,1% de socialistes prefereixen un acord de govern sense implicació dels independentistes. Ara bé, ho preferirien en cas que no existís Esquerra Republicana de Catalunya.

El PSOE lidera la intenció de vot amb un 27,5%

El PSOE lidera la intenció de vot amb un 27,5% de vots (en les últimes eleccions es va situar en el 28%) seguit del PP, que passa del 20,8% del 10-N al 20,1% actual, i de Vox amb un 16%, una mica per sobre de l'aconseguit en els últims comicis (15,1%), segons una altra enquesta que també ha publicat El Mundo.

gràfics El Mundo intenció vot

Unidas Podemos assoliria el 15,4% dels vots, un 2,6% més de l'aconseguit el 10-N; Ciutadans continuaria baixant i passaria del 6,8 al 4,8, ERC es mantindria amb una estimació del 3,5% i JxCat només notaria una petita diferència: del 2,2% al 2,0%.