El portaveu del Govern, Jordi Turull, ha anunciat avui tres dades principals sobre el referèndum que el Govern ha convocat per a l'1-O: estan cridats a votar 5.343.358 milions de catalans i estaran oberts 2.315 col·legis electorals.

El conseller ha insistit en roda de premsa que la consulta se celebrarà malgrat el rebuig de l'Estat: "Aquest diumenge es votarà".

La Generalitat comptarà amb l'ajuda de 7.235 voluntaris dels gairebé 50.000 que es van oferir a col·laborar, i el total de taules electorals previstes en els col·legis electorals ascendeix a 5.249 —el Govern ha citat tres membres per taula, ha explicat el portaveu—.

Evitar errors

Turull ha explicat que no donarà els noms d'aquestes persones per evitar que siguin víctimes de "la repressió de l'Estat", i ha reivindicat que la Generalitat ha trobat una solució per a cada problema que s'ha trobat, com amb les multes de TC als síndics.

El conseller ha assegurat que la identitat dels responsables de validar o no el referèndum serà revelada el mateix dia de la votació i que ningú albergarà dubtes sobre la idoneïtat dels triats "quan tothom vegi les persones que són".

Turull ha argumentat que la Generalitat ha de fer-ho així perquè "el govern del PP ha cercat atacar totes les garanties que s'havien preparat" per a aquesta votació, i ha assegurat que, així i tot, han aconseguit salvaguardar aquestes garanties.