La diputada Cristina Casol, ara no adscrita a cap grup parlamentari després de ser expulsada del de Junts arran de la denúncia pública de suposat assetjament per raó de gènere —denúncia ja arxivada per part del Parlament per manca de fets provats—, ha acusat la presidenta del Parlament, Anna Erra, d'haver utilitzat el seu càrrec de manera "partidista", d'acord amb els interessos de Junts, en el seu cas i en el d'Aurora Madaula. "Quan ets presidenta d'una institució has d'intentar que tots els diputats es trobin bé. I quan sents que algú està patint, el primer que has de fer és veure què passa", ha argumentat Casol aquest dimecres en una entrevista a RTVE. Per contra, tot i admetre que la presidenta de Junts, Laura Borràs, no li ha donat suport en públic de manera explícita, ha assegurat que sí que ho ha fet implícitament i en l'àmbit personal. En aquest sentit, ha dit que no ha trobat a faltar el suport de Borràs i que tampoc n'està decebuda.

La parlamentària exjuntaire ha explicat que Erra no ha parlat amb ella després de la seva denúncia. Casol també ha recriminat a la presidenta del Parlament que demanés a Madaula que plegués del seu càrrec a la Mesa de la Cambra quan la diputada de Junts va denunciar violències silenciades per part de companys del grup. I ha lamentat l'actitud que, segons Casol, també ha tingut amb ella. "La presidenta Erra amb mi no ha parlat. Tots ho donen tot per fet", ha afegit. La diputada també veu "mala intenció" en la decisió de situar-la, com a diputada no adscrita, en una zona de l'hemicicle on hi ha els diputats de Vox i de C's. "Em sap greu que Junts i PSC es posin d'acord per posar-me allà. Em posen en un ambient que és més dur per mi", ha valorat.

Junts és "un partit masclista"

Cristina  Casol considera que Junts és un "partit masclista" perquè, segons argumenta, ella ha patit aquest masclisme per part del grup del partit al Parlament, a qui ha atribuït una "manera antiga de fer política" basada en "estar amb mi o contra mi". La diputada exjuntaire es planteja portar Junts als tribunals, però abans esperarà a veure com l'Oficina d'Igualtat del Parlament resol el cas de la diputada Aurora Madaula, que també ha denunciat assetjament per raó de gènere. Per la seva part, Junts per Catalunya nega que hi hagi masclisme a les seves files. “Hi ha debat polític”, va rebatre el vicepresident i portaveu del partit, Josep Rius, en una entrevista al ‘Cafè d’Idees’ de RTVE a finals de gener.

"Masclisme molt agressiu" davant la discrepància ideològica, segons Casol

Després de ser "expulsada" del grup parlamentari de Junts per la denúncia arxivada per assetjament masclista, Cristina Casol ja va anunciar al gener que està tramitant la seva baixa com a militant per "coherència" i està "valorant amb els seus advocats" portar el seu cas als tribunals. "La llei d'igualtat espanyola diu que, quan una dona denuncia masclisme, no hi pot haver represàlies, i l'expulsió del grup és una represàlia", va argumentar Casol en una entrevista al 3Cat. En aquest sentit, la diputada ha assenyalat reiteradament el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, per "combatre la diferència ideològica amb un masclisme molt agressiu". 

Cristina Casol ja va explicar que va redactar un informe per a l'Oficina d'Igualtat del Parlament amb fets presumptament patits: "Escridassades en públic a l'hemicicle, menysteniment per la roba que duia, abús de poder, canvis absurds de comissions, aïllament...". Una denúncia que va focalitzar en Albert Batet. L'ara diputada no adscrita ha explicat també que durant la legislatura, en contra del criteri de la majoria, ha "qüestionat" els Jocs d'Olímpic d'Hivern, el projecte del Hard Rock o els habitatges d'ús turístic". "Han combatut contra aquesta diferència ideològica i l'han combatuda amb un masclisme molt agressiu", ha denunciat.