Només 25 diputats del Parlament votaran demà divendres l'aprovació dels pressupostos de 2020 per via telemàtica. Tots ells de JxCat. La resta de partits, inclòs ERC, han optat per delegar el vot en els seus representants a l'hemicicle, malgrat la cambra ha activat en un tems rècord un sistema de votació electrònica pel ple, el primer que se celebra d'ençà que va començar el confinament pel coronavirus. 

Nova escletxa entre socis de govern

La decisió ha obert una nova escletxa en la relació entre els dos socis de govern que, a través de les xarxes socials, han mostrat ja les seves diferències. Després que el director general de Comunicació de la Generalitat, Jaume Clotet, (JxCat) hagi assegurat que "és ben trist que hi hagi encara tantes resistències a exercir el vot telemàtic" i hagi avisat "Catalunya no pot anar al vagó de cua de la modernitat", els republicans ja han rebatut l'argument. 

El diputat José Rodríguez (ERC) ha assegurat que en un ple on hi ha "més de 100 votacions en una hora", com és el dels pressupostos, hi ha el "risc d'equivocar-se". "Presencialment és alt, telemàticament molt més amb la possible caiguda de la connexió", ha avisat Rodríguez, que ho veu una "irresponsabilitat".  

"També per fer-ho com ho faran alguns diputats on activen un clic sobre "votaré el mateix que el meu portaveu" sense haver de votar sí, no, abstenció i que el sistema el computi igual que el portaveu per dir que has votat telemàticament prefereixo ser honest i delegar el vot", afegeix el republicà.