La nova presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha tingut sobre la taula en el seu primer dia de feina el conflicte nacional dels uigurs a la Xina, segons informa Süddeutsche Zeitung.

Von der Leyen està molt preocupada pels camps de concentració que diumenge es van descobrir en uns documents classificats de les autoritats xineses. El diari recorda que la preocupació de la presidenta de la Comissió Europea coincideix amb la que ha expressat el secretari d'Estat dels EUA, Mike Pompeo.

"Von der Leyen vol trucar per telèfon als responsables polítics de Pequín el seu primer dia laborable, que serà l'1 de desembre, diumenge", apunta el rotatiu, per parlar dels drets humans respecte als uigurs. I recorda que el Parlament Europeu també debatrà la situació dels uigurs a la Xina, en el ple del 16 al 19 de desembre.

Un fotògraf que ha llegit la notícia ha acusat la UE de "doble moral", perquè es mostra molt preocupada pels uigurs a la Xina, però no actua amb la mateixa sensibilitat respecte als catalans a la UE.

"Sí, la UE i la seva doble moral. Intenta dir a altres Estats com han de tractar les seves minories. I passa per alt la tortura de presos a Espanya, la violència policial brutal i la negació dels drets fonamentals a Catalunya", ha indicat Tassja Art.