El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha presentat en acabar el Consell de Ministres els seus arguments per repetir la presidència estatal. Per això ha recordat que la ciutadania ha votat diferents forces que "uneixen a la majoria" perquè "coincideixen" en "la defensa de la unitat d'Espanya, la sobirania nacional, la igualtat dels espanyols, el creixement econòmic, la creació d'ocupació i la lluita antiterrorista".

1. "Voldria ser candidat"

"Si es repetissin les eleccions, que seria una mala solució, voldria ser candidat, però no és el tema", ha respost Rajoy en ser preguntat sobre la possibilitat de tornar a convocar unes noves eleccions després del resultat del 20D.

2. "Vinc aquí a fixar la meva posició"

"El president del Govern ha de ser de la força política que tingui més suport" i, en aquest cas, li toca al PP. Per això, Rajoy ha exposat que "vinc aquí a fixar la meva posició i la meva intenció és presentar-me al debat d'investidura".

3. Confiança popular

Rajoy no perd l'esperança i confia que l'Estat segueixi liderat pels seus perquè en aquests últims quatre anys "Espanya va ser capaç de generar confiança per les reformes polítiques". "Un govern com el que jo proposo podria tenir una posició dins i fora d'Espanya" i, per contra, "un altre tipus de govern com el que poden plantejar alguns no generaria confiança i no seria bo per als interessos generals dels espanyols", ha sentenciat.

4. Mal govern

"Un govern amb el PSOE, Podemos, ERC o Democràcia i Llibertat (DiL) i Izquierda Unida és molt dolent per als interessos generals dels espanyols", tot i que, ha puntualitzat, "potser sí és bo per als d'alguns".

5. Regles del joc

Rajoy, satisfet, ha recordat que "Espanya ja té les regles de joc establertes per al 2016" com, per exemple, que el Consell de Ministres hagi aprovat una pujada del salari mínim interprofessional de l'1%.

6. Catalunya i la CUP

Sobre la qüestió catalana, Rajoy ha posat sobre la taula que "qualsevol govern recolzat per la CUP és un desastre" i ha proposat que optin per una altra fórmula o celebrin noves eleccions. "Aquest govern no va enlloc", ha reiterat, i ha recordat que "al Parlament nacional hi ha una gran majoria que està a favor de la unitat d'Espanya". Per al president espanyol en funcions, la solució és el govern del PP, que "respectaria la voluntat majoritària dels espanyols".

7. Rajoy no trucarà Mas

Rajoy ha negat que tingui intenció de trucar Artur Mas per demanar-li suport perquè "és molt complicat que pugui tenir una conversa, que no ho faré, amb partits que volen la ruptura d'Espanya".