El suposat traspàs de les competències del MIR (metges interns residents) a Catalunya ha degenerat en un vodevil. Després que a la reunió de la mesa bilateral de dilluns el govern del PSOE i Podemos va acceptar estudiar la transferència en un equip de treball, ahir la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va descartar en roda de premsa el traspàs i va assegurar que "no està a l'agenda", mentre la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, la desmentia publicament.

Avui el PP ha tornat a insistir en la polèmica amb un capítol més, i el vicesecretari general de PP, Antonio González Terol, ha reclamat l'acta de la comissió bilateral de dilluns, per saber qui diu la veritat sobre el traspàs o no de la competència de les proves MIR, que segons la ministra no està en agenda i segons la consellera sí que es negocia.

 

González Terol ha acusat el govern espanyol d'utilitzar la sanitat com a "moneda de canvi davant ERC" i ha avisat que el traspàs de la gestió de la formació dels MIR "posa en risc la formació dels MIR, la qualitat formativa de metges admirats al món pel nivell de coneixement que adquireixen en l'etapa universitària i que després són formats en hospitals públics després de superar una prova d'habilitació nacional".

El dirigent del PP ha exigit a la ministra de Sanitat, que "dissolgui la comissió de treball" prevista per abordar el traspàs de la competència. "Tot plegat és un sense sentit, un circ, un mercat per mantenir-se al capdavant del Palau de la Moncloa", ha afirmat, en al·lusió al president Pedro Sánchez.

La ministra de Sanitat va descartar ahir amb rotunditat que el govern espanyol transfereixi a la Generalitat la gestió del MIR, just després que el PP va iniciar una forta campanya contra aquesta suposada transferència. "No està en l'agenda cap traspàs, ni fer cap canvi en el sistema d'elecció del MIR", va deixar clar, després que el PP denunciés que es posés sobre la taula en la comissió bilateral.

 

 

En una actitud a la defensiva, Darias va negar qualsevol avenç en aquesta qüestió. Dilluns passat, la comissió bilateral formada entre l'executiu espanyol i la Generalitat va acordar crear un grup de treball a partir d'octubre per estudiar la viabilitat de la transferència d'aquesta competència. Però la ministra va reiterar en diverses ocasions la negativa del govern espanyol a traspassar la competència, tot i que va mostrar la seva voluntat d'assistir al grup de treball acordat en la comissió bilateral per defensar-hi la postura de l'Executiu del PSOE i Podemos. 

La consellera de Presidència no ha donat per perduda la transferència i ha insistit que està a l'agenda. "Ministra Carolina Darias, a la comissió bilateral els governs català i espanyol vam acordar crear un grup de treball per debatre sobre aquest traspàs i d’altres. Per tant, sí que està a l’agenda!", va indicar.

tuit laura vilagra  agenda