Un segon vocal de la Junta Electoral Central que va votar inhabilitar Oriol Junqueras i el president de la Generalitat, Quim Torra, va militar al PP fins poques setmanes abans d'arribar al càrrec el 2017. El seu cas, després del de l'assessor de Ciutadans Andrés Betancor, obre interrogants sobre la cúpula de l'administració electoral.

Es tracta del catedràtic Carlos Vidal Señala, que en una entrevista a infoLibre ha apuntat que l'octubre d'aquell any va ometre davant del Congrés la seva afiliació perquè ja no militava i per tant "no hi havia res a esmentar". El vocal assegura que mai no es va plantejar abstenir-se en el cas dels independentistes catalans perquè no va trobar raons per fer-ho.

Aquesta informació arriba després que sortís a la llum que Ciutadans va pagar mensualment un vocal de la JEC mentre aquest participava en debats decisius sobre Catalunya i sobre el desenvolupament de les eleccions entre els anys 2017 i 2019. El vocal va participar en resolucions decisives com l'exclusió de la candidatura de Carles Puigdemont a les europees del 2019. També va prohibir les candidatures de Toni Comín i Clara Ponsatí.

Aquest membre de la JEC és Andrés Betancor, catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Pompeu Fabra. Betancor va entrar en la JEC l'octubre de 2017, moment en què ja ocupava un càrrec d'assessor i un despatx a les oficines del Congrés dels Diputats.

L'advocat Gonzalo Boye destaca que ja van "dues pomes podrides a la JEC" i apunta que n'hi podria haver més.

Quan Ciutadans li va oferir un sou i un despatx a Betancor, aquest va demanar permís a la UPF per comptabilitzar les seves funcions docents amb l'ingrés a Cs. Uns mesos més tard va rebre l'oferta de vocal a la JEC.