L'Audiència Nacional ha citat totes les parts per al 5 de febrer per decidir si és competent per jutjar el major Josep Lluís Trapero i tota la cúpula d'Interior.

La secció primera de la sala penal ha assenyalat per al pròxim 5 de febrer la vista de l'article de previ pronunciament en la causa que se segueix contra José Luis Trapero, l'ex-secretari general d'Interior de la Generalitat César Puig, l'exdirector dels Mossos Pere Soler i la intendent Teresa Laplana pels fets ocorreguts els dies 20 i 21 de setembre del 2017 davant la Conselleria d'Economia de Barcelona i per la jornada de l'1 d'octubre.

No està previst que els acusats estiguin presents a la vista. El major Trapero es quedarà a Barcelona i el representarà la seva advocada, Olga Tubau.

És exactament el mateix procediment que es va seguir per als processats del Tribunal Suprem i pel qual finalment es va decidir enviar la causa a Catalunya dels membres de la Mesa i la resta d'imputats. A partir d'aquella vista, el Suprem va reduir els encausats a 12, preparant el judici per als consellers del Govern, Carme Forcadell i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

El recurs el va presentar Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de César Puig, que va ser el secretari general d'Interior amb Jordi Jané i Quim Forn.

La decisió que pugui prendre el tribunal afectarà tots els processats i podria derivar part del cas o tot al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. De fet, és la segona vegada que es presenta aquest recurs. I tot i que l'Audiència Nacional va decidir que sí que era competent per fer el judici, hi va haver un vot particular contrari.