El diputat de Cs en el Congrés, Juan José Villegas, ha afirmat aquest dissabte que no és moment de criticar el govern espanyol perquè els partits constitucionalistes han d'estar units per enfrontar-se a l'enemic, "que són els independentistes, els que volen trencar aquest país i Catalunya".

Segons ha indicat, el seu partit no renunciarà a demanar explicacions per "els possibles errors" que, segons creu, ha pogut cometre el govern de Rajoy en la gestió de la crisi política a Catalunya perquè creu que "tot govern ha de donar explicacions de les actuacions que realitza i més si es cometen errors". No obstant això, ha incidit que "caldrà triar el moment per a això".

"Creiem que l'1 d'octubre no es van fer les coses bé. Demanarem explicacions quan la situació a Catalunya s'hagi normalitzat, però no farem d'aquesta sol·licitud una arma que puguin utilitzar els independentistes", ha precisat. En aquest sentit, ha explicat que, malgrat la decisió del govern espanyol d'impulsar el recurs contra la investidura de Carles Puigdemont sense consultar Cs, el seu partit "li dona suport" i "esperarà a veure què resol el Tribunal Constitucional". "Esperem que aquests recursos estiguin fonamentats, s'hagin fet correctament i que el Tribunal Constitucional resolgui a favor del sol·licitat", ha postil·lat.

Per la seva part, ha assegurat que el seu partit "portarà endavant tots els recursos necessaris per impedir la investidura" i ha reafirmat la posició de Cs: "No pot presidir els catalans un pròfug de la justícia".

"Una persona que és incapaç d'assumir les seves responsabilitats, de donar la cara per les actuacions que ha realitzat. No podem permetre un president per plasma i, per tant, portarem endavant totes les actuacions, tots els recursos necessaris per impedir-ho", ha indicat.