El comissari jubilat José Manuel Villarejo ha estat traslladat aquest dilluns en ambulància des del centre penitenciari d'Estremera (Madrid) a un hospital per una malaltia a un ull.

Segons ha avançat Vozpópuli i confirmen a Europa Press fonts coneixedores del trasllat, Villarejo ha ingressat al Gregorio Marañón, que és l'hospital de referència dels centres penitenciaris madrilenys.

L'excomissari de la Policia presentava problemes a un ull i els serveis mèdics d'Estremera, on es troba intern des de novembre de 2017, van decidir derivar-lo a l'hospital en no comptar amb especialistes en aquest tipus de malalties.

Doble visió

Fonts de la defensa de Villarejo han explicat a Europa Press que l'excomissari va començar a trobar-se malament durant el matí i notar doble visió. A més, havia experimentat pèrdua total de la mobilitat a l'ull esquerre, un símptoma que pot indicar un possible problema neurològic, han indicat les mateixes fonts.

A causa d'aquesta circumstància va ser derivat a l'esmentat centre hospitalari per comprovar el seu estat i ser sotmès a un examen més exhaustiu.

Males condicions a la cel·la

Des de la defensa s'ha denunciat a més les condicions en les que es trobava l'excomissari a la presó d'Estremera, sense calefacció a la cel·la i obligat a un confinament de 15 dies des que va acabar el judici, superant així el temps estipulat d'entre set i deu dies en els protocols sanitaris.

Villarejo, detingut i investigat a l'Audiència Nacional en una macrocausa per presumpta corrupció, va ser recentment absolt en descartar-se que cometés els delictes de calúmnies, denúncia falsa i injúries contra l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán.

jose manuel villarejo judici|seny 1 europa press

Judici contra el comissari jubilat i a presó provisional José Manuel Villarejo / EP

La comissió del Congrés que investigarà l'anomenada operació 'Kitchen', la trama per espiar a l'extresorer del PP Luis Bárcenas a la recerca de proves que podien implicar dirigents del partit en casos de corrupció, ha acordat citar-lo juntament amb l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy; l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, i la cúpula d'Interior en l'etapa en què Jorge Fernández Díaz va ser ministre.

Foto principal: L'excomissari Villarejo en una entrevista en el programa Segó de La Sexta / EP