José Manuel Villarejo s’ha salvat d’una de les moltes causes judicials que té obertes. El jutjat número 8 de Madrid ha absolt l’excomissari dels delictes d’injúries i denúncia falsa dels quals havia estat acusat per part de Félix Sanz Roldán, exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). En la vista oral, celebrada ara fa deu dies, va declarar l’examant del rei Corina Larssen, que va acusar el CNI d’amenaçar-la seguint ordres del rei emèrit, Joan Carles I.

Es tracta del judici contra Villarejo per presumptes delictes de calúmnies i denúncia falsa contra Félix Sanz Roldán. El detonant de la denúncia va ser una entrevista de l'excomissari al programa Salvados de Jordi Évole. Villarejo va dir llavors que Sanz Roldán havia amenaçat personalment l'examant del Rei. Durant la vista, que va celebrar-se després que s'hagués ajornat fins en quatre ocasions, Corinna Larsen va confirmar la tesi de l'excomissari, dient que va sentir-se amenaçada per la intel·ligència espanyola amb diversos episodis "aterridors"

 

La Fiscalia li demanava un any de presó i inhabilitació i el CNI li demanava dos anys de privació de llibertat, però el jutge ha absolt l'excomissari dels delictes pels quals se l'acusava. És la primera sentència sobre José Manuel Villarejo. No obstant això, encara és a la presó d'Estremera (Madrid) en el marc de la causa que té oberta a l'Audiència Nacional, per presumptament dirigir una organització criminal.

La sentència no és ferma. Es pot recórrer davant l'Audiència Provincial de Madrid.

Corinna avala la versió

En la seva declaració com a testimoni, Corinna Larsen va avalar la tesi de la defensa. "Cada cop que no estava d'acord amb alguna cosa que ell demanava, se sentia frustrat, i m'avisava que podria haver-hi conseqüències", va declarar l'empresària en referència a l'exdirector del CNI. Va relatar diversos episodis "aterridors", entre els quals la trobada que va mantenir el 5 de maig del 2012 a Londres amb Sanz Roldán. Va ser llavors quan ell li hauria dit que, si no seguia les seves recomanacions, no podria garantir la seva seguretat ni la dels seus fills. L'examant del rei emèrit també va assegurar que l'exdirector del CNI li va dir que les ordres venien de dalt: del llavors rei Joan Carles I.

Després de relatar tots aquests episodis, Corinna Larsen va insistir que va sentir-se "aterrida". Si no va posar-ho en coneixement de la justícia, va justificar, va ser perquè temia que aquesta "hostilitat" de la intel·ligència espanyola anés a més. També va constatar que hauria estat inútil, per la immunitat de la qual gaudien tant el director del CNI com el rei Joan Carles I.