El PSOE ha acceptat finalment, després de moltes pressions dels seus socis de Podemos i dels partits a l'oposició, que l'excomissari José Manuel Villarejo comparegui a la comissió d'investigació del cas Kitchen, sobre l'ús irregular de mitjans des dels ministeris de l'Interior dels governs de Mariano Rajoy. 

El PSOE s'ha esperat fins a la reunió de la comissió aquest dijous, després del ple, per fer marxa enrere de la seva negativa inicial i assumir que la presència de Villarejo pot ser polèmica, però també clau per aclarir com es va muntar aquesta operació que va arribar a promoure l'espionatge des Interior l'extresorer de PP, Luis Bárcenas. 

La comissió del Congrés ha decidit també citar l'expresident Mariano Rajoy; l'exsecretària general de PP, María Dolores de Cospedal, i la cúpula d'Interior en l'etapa en la qual Jorge Fernández Díaz en va ser ministre.

En concret, la comissió que presideix la socialista Isaura Leal ha aprovat dues llistes de compareixents: la del PNB i la del PSOE. Els nacionalistes bascos només incloïen dos noms i han aconseguit unanimitat. Un dels seus compareixents és Villarejo, sol·licitat per Unidas Podemos i tota l'oposició, però exclòs de la relació de noms plantejada pel PSOE.

I la llista dels socialistes conté, entre altres, l'expresident Rajoy, Cospedal i el seu marit, l'empresari Ignacio López del Ferro; l'exministre Fernández Díaz i qui va ser el seu secretari d'Estat Francisco Martínez.

En les dues llistes que han tirat endavant, en recaptar més sís que nos, s'inclou també Enrique García Castaño, que era cap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO) i l'altra pota de l'entramat criminal que, segons la Fiscalia, va muntar Villarejo. La seva compareixença era l'única que sol·licitaven tots els partits.

El PP, que és el partit que governava i manava a Interior durant el muntatge de l'Operació Kitchen, es presenta ara com a alliberat dels lligams amb aquest passat, amb l'argument els seus protagonistes polítics ja no estan a primera fila de la política. S'han rebutjat les seves peticions de fer comparèixer el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i diversos ministres socialistes actuals i passats d'Interior, Defensa i Justícia; la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, i l'exmagistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.