Les últimes revelacions de l’excomissari Villarejo sobre les escoltes que va dur a terme per encàrrec del BBVA han donat a conèixer una àmplia maniobra en la qual estaria implicat José Montilla en la seva etapa com a ministre d’Indústria per tal que el PSC pogués controlar les fonts de finançament del partit.

Segons converses que s'han donat a conèixer aquest dilluns per El Confidencial, Montilla va intentar una operació que pretenia assolir la fusió de la Caixa i Caixa Catalunya amb la intenció de col·locar al front de la nova entitat arcís Serra, el qual va arribar a presidir Caixa Catalunya l’any 2005.

 

Així ho va explicar el comissari Villarejo a l’aleshores cap de seguretat del BBVA, Julio Corrochano, en una conversa en què aquest últim va admetre que informava de manera periòdica —cada 10 o 15 dies— el president del BBVA dels informes que li passava Villarejo.

En concret, Villarejo va explicar a Corrochano que Montilla estava “organitzant a mort la unió de les dues caixes, la Caixa i Caixa Catalunya”, i que si sortia bé l’operació, els socialistes “tindrien el control de l’economia”, perquè ja tenien “pràcticament a punt” que Narcís Serra en fos el nou president.

“El que vol Montilla per encàrrec de Maragall és que el finançament del partit el controlin els catalans i així ells manen”, va afegir Villarejo, apuntant l’objectiu últim de l’operació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat