L'excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo ha alertat que està disposat a "desemmascarar a tots". "No aniré contra ningú, només que a defensar-me, desemmascararé a tots", ha dit aquest dijous en una atenció als mitjans després d'haver declarat al Jutjat Central número 6 de l'Audiència Nacional.

"A tots els que no creuen en la Justícia i creuen que aquesta es pot utilitzar per això. Com a venjança i per manipular un país", ha afirmat tot culpant, altre cop, l'exdirector del CNI Féliz Sanz Roldán de promoure l'inici de la investigació que va comportar la seva detenció i entrada a presó. "Cap secret no aguanta el temps", ha deixat anat Villarejo, que considera que la seva persecució va buscar una "catarsi" per a Espanya.

"Si Villarejo és el culpable dels mals i si és a la presó, totes les consciències són tranquil·les", ha dit. "El gran lord de la Corona no ha sabut defensar bé al seu senyor", ha llançat amb referència a l'excap del centre d'Intel·ligència espanyol.

Declaració davant del jutge

El comissari jubilat ha explicat que s'ha ofert al jutge instructor del cas Tándem, Manuel García Castellón, per "parlar absolutament de tot" i ha sol·licitat còpia de tot el material que se li va confiscar quan va ser detingut i que suposa la base de la investigació contra ell en el cas Tándem. L'exagent investigat com a presumpte líder d'una trama de corrupció policial ha afirmat que ara "començo des del quilòmetre zero" i que el seu objectiu és defensar-se. També ha negat que hi hagi un 50% dels documents i enregistraments dels discos durs que se li van confiscar que no poden ser desencriptats pel CNI.

villarejo libertad efe 5

Foto: Efe

Villarejo ha celebrat que ara que ha quedat en llibertat després de més de tres anys en presó preventiva podrà "defensar-se". "El que vull és defensar-me i col·laborar amb la justícia", ha dit. Villarejo ha agraït a la fiscalia la petició de llibertat i a García Castellón que hi hagi accedit.

L'excomissari ha arribat a l'Audiència Nacional minuts abans de les 10 hores amb boina, pedaç a l'ull, mascareta amb la bandera espanyola i una llibreta a la mà. Cap a les 12.30h ha sortit de la seu de l'Audiència Nacional. Hi estava citat per declarar per dues peces separades del cas Tándem relacionades amb espionatge.