Al voltant de 400 són les carpetes que han sigut confiscades a l'excomissari José Manuel Villarejo en el marc d'Operació Tándem. O el que és el mateix, gairebé 40 terabytes d'informació sensible de l'elit política, econòmica i jurídica en forma d'àudios, segons ha informat El Diario.es

Pel que s'ha pogut saber fins ara, Villarejo guardava la informació en arxius que eren batejats amb pseudònims relacionats amb cada persona en qüestió. La majoria de carpetes que s'han investigat fins ara corresponen a encàrrecs de clients que després l'excomissari venia a preus elevats.

Ara, l'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe), organisme dependent del Ministeri d'Economia i Empresa, va rebre fa dues setmanes l'encàrrec del jutge de desxifrar els codis que obren aquestes carpetes que porten noms com  KingIron,LandPitCarolPintor o Big. 

Una d'aquestes carpetes s'anomenaria AR, les inicials de la presentadora Ana Rosa Quintana, amiga del policia, però aliena a la investigació, ja que aquesta estaria dirigida contra el seu marit i el germà d'aquest per haver contractat suposadament els serveis de Villarejo per cobrar un deute.

Una altra d'aqust dossiers anomenats El Gordo es referiria al també comissari Enrique García Castaño (imputat per organització criminal, revelació de secrets, suborns y blanqueig), qui ja hauria demanat a través de la seva defensa al Consell de Ministres que permeti revelar secrets d'Estat de fa 30 anys, cosa que demostraria que les converses amb Villarejo són resultat d'operacions policials secretes i no de pràctiques delictives.

Els clients de Villarejo

Entre els clients de Villarejo hi ha tot tipus de personatges de 'l'alta societat'. Un bon exemple seria el bufet d'advocats Herrero y Asociado, que van contractar l'excomissari per atacar un altra despatx d'antics socis. La propietària de La Finca, una urbanització de luxe situada a Pozuelo de Alarcón (Madrid), també va contactar amb Villarejo per obtenir secrets de familiars amb els quals estava enemistats en un conflicte relacionat amb l'herència.

L'actual ministra de Justícia, Dolores Delgado, apareixeria en la carpeta Pit, encàrrec de l'empresari Ángel Pérez Maura que hauria tracta d'evitar la seva extradició a Guatemala després de subornar a l'expresident del país Otto Pérez. Anticorrupció assegura que no ha trobat cap indici que provés que la ministra estava involucrada en cap delicte.