El diputat del PP Alberto Villagrasa ha qualificat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, de “barrufet rondinaire” per l’escepticisme davant la inversió que va anunciar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en infraestructures de Catalunya.

Una setmana després de la visita de Rajoy a Barcelona, la promesa del president espanyol d’una inversió milionària en infraestructures catalanes segueix donant que parlar. Mentre el Govern manté una postura escèptica i reitera la importància dels valors intangibles, com la dignitat o la confiança, el PP català alaba la inversió prevista pel govern espanyol.

Aquesta discrepància s’ha evidenciat aquest dijous en el ple del Parlament, en què els grups de Junts pel Sí i el PP han presentat dues interpel·lacions sobre aquest mateix tema. Mentre la primera intervenció ha criticat les promeses del govern central i ha demanat autogestionar les infraestructures a través d’un Estat propi, la interpel·lació dels populars ha consistit a fer un repàs de les inversions del govern espanyol a Catalunya.

En aquest sentit, el diputat del PP català Alberto Villagrasa ha recriminat al Govern la falta d’acció en matèria d’infraestructura i la manca de propostes al respecte. “Catalunya és una de les comunitats amb un pressupost més alt però la que menys inverteix en les pròpies infraestructures”, ha lamentat el diputat.

Villagrasa també ha recriminat al conseller ser un “barrufet rondinaire” que, tot i les inversions anunciades, es queixa i els ha criticat per no col·laborar amb el Govern espanyol.

Rull, per la seva banda, ha volgut diferenciar entre les promeses del president de l’Estat i “els fets tossuts que les desmenteixen” i ha demanat que Catalunya pugui decidir per ella mateixa sobre tots els aspectes de la societat. “El procés sobiranista va començar parlant d’infraestructures i, tenint un Estat propi, ho farem possible”.