El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat un termini màxim de 10 dies a el Govern català per reprendre la vacunació contra la Covid-19 a policies i guàrdies civils i arribar a "la mateixa proporció" d'agents vacunats que en el cos de Mossos d'Esquadra.

Ho ha fet a l'estimar les mesures cautelars que van reclamar els sindicats Jupol i Jucil perquè la Conselleria de Salut inclogui els agents de Guàrdia Civil i Policia Nacional espanyola en el pla de vacunació, ha explicat el TSJC.

La Sala Contenciosa també ordena que, dos dies després d'acabar el termini de 10 dies, la Conselleria de Salut li enviï un informe sobre el compliment d'aquesta mesura.

 

 

Justament avui la Fiscalia Superior de Catalunya instava el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a estimar la petició dels sindicats policials Jupol i Jucil perquè el Govern català reprengui la vacunació contra el coronavirus als policies i guàrdies civils destinats a Catalunya.

L'informe del fiscal considera que la petició de mesures cautelars per reprendre la vacunació està "totalment justificada". El 8 d'abril, Jupol i Jucil van recórrer la resolució de la Generalitat que anul·lava sense nova data la vacunació als agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil a Catalunya, al·legant que suposava una vulneració del dret a la igualtat i a la no discriminació perquè sí que se seguia vacunant altres cossos d'emergències.

Segons van exposar els sindicats en el recurs, la Conselleria de Salut "està incomplint a Catalunya el Pla nacional de vacunació contra la Covid-19, aplicant-lo només als funcionaris de les policies autonòmiques i locals i a altres cossos de seguretat, i excloent o ometent" els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

 

 

 

El tribunal va rebutjar adoptar mesures cautelaríssimes i el 20 d'abril va instar les parts a posicionar-se sobre les mesures cautelars que reclamen els sindicats amb informes com aquest de la Fiscalia. "Resulta obvi que,si són certs els fets al·legats, s'hauria causat —o s'estaria causant, a més d'un patent incompliment normatiu, una clara i injustificada situació de discriminació per part de l'administració" als efectius d'aquests cossos policials, exposa el fiscal en el seu informe.