La vicesecretària general d'ERC, Marta Vilalta, ha defensat la taula de diàleg després que l'eurodiputada Clara Ponsatí fes una crida, des de Perpinyà, a "no deixar-se entabanar per fotos de taules o d’un diàleg d’enganyifa que només busquen fer guanyar temps a Pedro Sánchez”.

En una entrevista al Preguntes Freqüents de TV3, la dirigent d'ERC ha recordat la declaració d'Oriol Junqueras al Tribunal Suprem on va apuntar que "la cadira estava buida". En la mateixa línia ha destacat que ara, "gràcies a la força de la gent", "hem aconseguit aquesta taula".

Contràriament a les paraules de Ponsatí, Vilalta considera que la imatge de la delegació catalana amb l'espanyola a la taula de diàleg "és important" tot i que no es fia del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Hem de seguir tenint prou força com perquè no tinguin una altra alternativa que trobar una solució democràtica”, ha afegit. 

Finalment, Marta Vilalta ha alertat el govern espanyol assegurant que "si la mesa no avança o s'encalla, la legislatura haurà acabat".