La portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, ha defensat la participació del president Pere Aragonès en la cimera hispanofrancesa, mentre el partit ha anunciat la seva intenció de participar també en la manifestació contra aquesta. En una entrevista a RTVE, en ser preguntada sobre si aquesta acció no era incoherent, Vilalta ha respost: "És coherent poder ser a tots els espais i no deixar cap cadira buida". "Nosaltres no veiem aquestes contradiccions que alguns apunten, perquè es tracta de ser a tot arreu que tinguem la responsabilitat de ser, defensant allò que volem defensar", ha subratllat.

 

🟡 La Moncloa, gens amoïnada per la manifestació d'ERC, aplaudeix l'assistència d'Aragonès a la cimera

Vilalta ha afirmat que el seu partit no té cap problema amb què se celebri aquesta cimera, sinó en què aquesta s'exhibeixi com una victòria contra l'independentisme. Per això, ERC participarà en la mobilització, segons ha remarcat. "Només faltaria que li regalessin l’espai institucional del país a altres governs", ha afirmat Vilalta defensant la participació del president Aragonès a la cimera, on ha apuntat que podria estar "ser positiu" que aquest fer algun missatge reivindicatiu. 

Acord pels pressupostos: molt a prop

"Estem a tocar. Hi ha qüestions més extrapressupostàries que s'estan debatent. Fem una apel·lació a la responsabilitat", ha afirmat la portaveu d'ERC en ser preguntada pels comptes. Ha reconegut el seu optimisme i ha apuntat que, actualment, ERC es troba més propera en les negacions amb el PSC, que no pas amb Junts per Catalunya. Malgrat tot, Vilalta ha remarcat que no tanquen cap porta i s'ha negat a escollir entre una formació o una altra quan se li ha demanat: "Escollim el país". "Ens agradaria que Junts posés per davant el país i no trobar excuses per retirar-se o quedar-se fora de la negociació", ha afegit.

Marta Vilalta ha tornat a demanar que certs temes com el projecte Hard Rock, l'ampliació del Prat i el Quart Cinturó no impedeixin que es tramitin els pressupostos al Parlament i que, per tant, se segueixi parlant d'aquestes qüestions més endavant. "Hi ha qüestions que encara s'estan debatent, que són més extrapressupostària que pressupostaries. De manera, que aprofito per repetir que no dilatem més aquestes coses amb fets no pressupostaris", ha reclamat. 

La reforma del Codi Penal i la revisió de les penes

Vilalta ha donat la seva opinió sobre el fet que presos de Junts demanin la revisió de les seves penes gràcies a la reforma del Codi Penal, a la que es van oposar. Consira que és "una mica incoherent", però celebra que els afectats es puguin beneficiar de la modificació.