La vicepresidenta del Govern i número dos d'ERC a les eleccions del 12-M, Laura Vilagrà, vol un debat cara a cara amb la número dos de Junts, Anna Navarro, per abordar les polítiques en matèria feminista. En declaracions als mitjans en un acte a Albatàrrec (Segrià), la vicepresidenta ha reconegut que Navarro té un currículum "potent", però ha lamentat que encara no s'hagi posicionat en la lluita contra el patriarcat. En aquest sentit, ha dit que fins al moment la candidatura que encapçala el president a l'exili Carles Puigdemont "ha amagat" les propostes en aquest àmbit.

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

Vilagrà insisteix en "fer propostes"

Vilagrà ha assenyalat que en un context electoral "toca fer propostes" i els partits han d'explicar què volen fer en les qüestions de les dones. En aquest sentit, ha assegurat que totes les candidatures tenen dones "potents" a les seves llistes, tot i que la majoria van de número dos. Per això, ha volgut posar damunt la taula la necessitat de debatre amb la número dos de la formación sobre aquest àmbit, ja que considera que Junts "ha amagat" fins ara quines són les seves propostes. "Ara és el moment de debatre", ha reiterat. 

La vicepresidenta treu pit de les polítiques feministes impulsades pel Govern

La vicepresidenta ha remarcat que el Govern s'ha fixat com a prioritat la "transformació feminista" amb una "agenda ambiciosa" que ha comptat amb la multiplicació per tres dels serveis d'atenció a les violències masclistes i la creació d'un Departament específic de feminismes, entre altres iniciatives en sintonia amb el moviment feminista. Vilagrà també ha remarcat "projectes pioners" com el de l'equitat menstrual, amb els productes menstruals gratuïts i reciclables, i ha avançat que la idea és continuar en la mateixa línia, però amb la menopausa, si continuen sent al Govern després de les eleccions. De fet, la consellera titular del Departament d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, és de les poques conselleres d'ERC que estan a la llista de la formació a les eleccions catalanes i que, per tant, tenen opció a revalidar el seu càrrec. 

De fet, el cap de campanya d'ERC, Oriol Duran, ja va enviar aquest dimarts una carta adreçada al seu homòleg a Junts, Albert Batet, amb la proposta d'un cara a cara entre les número dos de les dues formacions, en cas que no pugui ser amb els cap de llista."És important saber quin país volem", va escriure a la carta. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!