La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha animat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a aprofitar les trobades amb amics homes per educar-los en "la importància de les polítiques d'igualtat" i "els beneficis que també té per a ells acabar amb el masclisme". En un esmorzar informatiu del Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, Verge ha qualificat d'"indignants" les declaracions de Sánchez en una entrevista a Onda Cero aquest dilluns en què va dir que els seus amics d'entre 40 i 50 anys se sentien "incòmodes" per alguns discursos feministes i que s'havia de promoure un feminisme més "integrador" que no "de confrontació", assenyalant així les postures de la ministra d'Igualtat, Irene Montero

La consellera ha apuntat al fet que "les polítiques feministes són per a tots. Impliquen que entrin més diners a casa si s'acaba amb la bretxa salarial, que menys homes pateixin abandonament escolar o fins i tot que menys homes se suïcidin, per exemple". Verge ha emfatitzat que "el feminisme necessita més homes explicant per què és rellevant acabar amb el patriarcat" i que, en el cas del president del govern, és "hipòcrita" perquè en altres fòrums Sánchez sí que "presumia de les polítiques capdavanteres feministes espanyoles".

En aquest sentit, ha retret igualment al líder de l'executiu central que "renegui" de polítiques feministes "del seu propi govern" com la "llei del només sí és sí" de la ministra d'Igualtat, Irene Montero. "Com també fa Sumar, per cert, amb una exclusió que al final contribueix a aquest intent de domesticació de les dones (...) perquè tornem a estar allunyades dels micròfons i calladetes", ha afegit sobre l'absència de Montero en l'acord d'Unidas Podemos i la plataforma de Yolanda Díaz. "És tot al contrari. Necessitem més micròfons per explicar l'impacte de les polítiques d'igualtat en la vida de les persones. Dones i també homes que parlin als seus amics sobre això i no que reforcin estereotips cap a les dones com bruixes, histèriques, malfollades o feminazis", ha conclòs Verge.

Sánchez assenyala Irene Montero

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va assenyalar la ministra d'Igualtat i membre de la cúpula de Podemos, Irene Montero, en una entrevista a Onda Cero, en la qual va assegurar que alguns "homes de 40 i 50 anys" i "amics" se sentien "incòmodes" davant "certs discursos feministes" que tenen "més confrontació que integració". "Contribuiríem millor [al feminisme] si féssim discursos més amplis i integradors", ha dit Sánchez, abans de relacionar directament certs discursos feministes amb el creixement de Vox. "Quan sento a Abascal dir que el gènere és ideologia, quan estem parlant d'un concepte assumit per l'ONU, estem parlant d'una reculada", ha afirmat el president del govern espanyol, que ha instat a "no donar arguments a aquestes persones" i a fer "discursos molt més integradors", perquè el feminisme els interpel·li com "una causa de drets humans".

Montero, per la seva part, no ha fet declaracions sobre les paraules de Pedro Sánchez, però coincidint amb aquestes va pujar una imatge a les xarxes socials en la que es veu un grup de dones feministes manifestant-se amb una pancarta que diu "Disculpi les molèsties, però ens estan matant".