La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha tret ferro a l'acord sobre immigració entre Junts per Catalunya i PSOE. No és el primer cop que ho fa, ja que el passat dijous ja va refredar els pactes entre les dues formacions. Tanmateix, aquests divendres ho ha fet en una entrevista a RAC1 després de parlar amb el seu homòleg espanyol, Félix Bolaños. Vilagrà ha exposat que el ministre li ha assegurat que l'acord PSOE-Junts no és un traspàs de les competències en immigració. La consellera ha subratllat que no hi ha cap mena de pacte de traspàs, sinó un compromís d'impulsar una llei orgànica, procés que ha remarcat que és molt llarg. "És un pacte molt difús. Nosaltres estem a 4t de negociació amb el PSOE, ens estem a punt de graduar, i sabem com acaba quan els socialistes fan servir el verb impulsar", ha sentenciat. 

Vilagrà sosté que el debat migratori és molt important i cal allunyar-se d'associacions "perilloses", com aquelles que vinculen la reincidència amb la població migrant. La consellera recorda que al Parlament ja hi ha un pacte que veta aquesta mena de discursos, característics de l'extrema dreta. Tanmateix, Vilagrà ha apuntat: "La multireincidència és un problema a Catalunya i l'Estat perquè en casos com en els petits furts no està resolta. Hem demanat des de la Conselleria d'Interior un canvi de legislació". 

Oriol Junqueras i el discurs de Junts 

El passat dijous, el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, va tuitar: "Abraçar els discursos de l'extrema dreta que criminalitzen les persones migrants, lluny de resoldre les situacions de pobresa i exclusió, posa en risc la cohesió social". Ràpidament, es va interpretar que el missatge feia referència a Junts i el pacte sobre immigració amb el PSOE, malgrat que no se'ls mencionava directament. Preguntada per les paraules de Junqueras, Vilagrà ha passat de puntes sobre les mateixes i no ha assegurat que fessin referència a Junts. "El que li volia dir és que ja hi ha partits a Catalunya, no és només Vox", ha exposat. 

Els fluxos migratoris a Catalunya

Respecte si considera que Catalunya té necessitat de regular els fluxos migratoris, Vilagrà ha assegurat que la Generalitat "ha de poder dir la seva" i ha reclamat recursos per abordar la situació de les persones que tenen permís de residència i no de feina, entre altres qüestions. La consellera ha apuntat que a Catalunya hi ha un percentatge relativament més elevat de migració que en altres regions de l'Estat espanyol i apunta que en part és deu perquè el país és un territori de pas cap a altres estats europeus com França. 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!