El cinc de gener, la consellera de Presidència va destituir Sergi Marcén com a secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, un càrrec que ocupava des de feia poc més d'un any, que va ser substituït per Marc Realp Campalans. Segons va publicar aquest diari, la decisió de destituir Marcén era per la "pèrdua de confiança de la consellera", Laura Vilagrà. I aquest dimecres, Junts per Catalunya ha preguntat a la mateixa consellera al Parlament de Catalunya pels motius que la van portar a destituir Marcén. Vilagrà ha justificat la decisió perquè Realp és "la persona més idònia en aquests moments", per, segons ella,  la seva expertesa en intel·ligència artificial i administració pública i un currículum que ha descrit com a "brillant". "Aquest és el motiu, estem configurant un equip per fer una administració més amable", ha insistit Vilagrà, que ha aprofitat per criticar Junts per Catalunya, assegurant que el govern republicà "aposta per internalitzar els serveis més crítics, especialment els que tenen un caire més estratègic", a diferència del que havien fet, segons ella, els juntaires en els últims anys. 

Retrets pel menysteniment del Govern a la transició digital 

 Davant aquesta resposta de la consellera, el diputat de Junts David Saldoni, li ha retret les passes enrere del Govern en una matèria tan important com és la transformació digital: "Catalunya té molts reptes al davant i en diversos temes no avancem de la manera en què ho hauríem de fer", ha assenyalat, retraient a la consellera que el Govern "porta un any tocant el violí, sense ambició política en un àmbit on el món no ens espera". En aquest sentit, ha destacat la feina de l'exvicepresident de l'Executiu i conseller en el seu moment de Transició Digital, una conselleria que va desaparèixer quan Junts va sortir del Govern: "Observem que l'Estat ha entès la importància estratègica que té aquest àmbit amb la creació d'un ministeri sobre la matèria que té una agenda ambiciosa, mentre aquí es va en un sentit invers, desintegrant la conselleria i navegant sense rumb", ha lamentat Saldoni arran de la destitució de Sergi Marcén. 

Vilagrà, flamant vicepresidenta del Govern, ha obviat els retrets del diputat de Junts i s'ha centrat en la feina que ha fet des del seu departament per la transició digital del país: "Tot i que no tot el que s'ha aconseguit és cosa del Govern, nosaltres acompanyem amb un ecosistema de recerca i innovació. El Govern hi és des de diversos departaments, com el de Recerca i Universitats o Empresa i Treball, per donar suport a aquests sectors, mentre a vostès encara se'ls espera", ha sentenciat.