La vicepresidenta del Govern i número dos d'Esquerra a les eleccions del 12 de maig ha retret a Carles Puigdemont la seva manca de propostes per governar Catalunya, assegurant que aquest podria ser el motiu que s'amaga darrere el seu rebuig a fer un cara a cara amb Pere Aragonès. Així ho ha assegurat en una atenció als mitjans de comunicació aquest dimarts, hores després de l'entrevista al president a l'exili en què el també candidat de Junts ha assegurat que en lloc d'un "cara a cara" entre independentistes, el que cal és "treballar braç a braç". Aragonès va proposar aquest debat a dos a la Catalunya Nord després que Salvador Illa descartés anar-hi per debatre amb els candidats de Junts i ERC. 

"Qui no vol debatre és probablement perquè no té les propostes per posar-les sobre la taula", ha reblat la número dos d'Esquerra en aquestes eleccions i la mà dreta d'Aragonès al Govern. Ja aquest dilluns, els republicans van assegurar que el president està disposat a debatre en tots els formats i es van reivindicar com el partit de les propostes. Aquest matí, Puigdemont també ha anunciat el seu retorn per a la investidura tant si té els vots per ser president com si no, tot i que en el cas que no tingui els suports per presidir la Generalitat, ha avançat que es retirarà de la política activa i no farà de cap de l'oposició. En aquest sentit, Vilagrà ha volgut mostrar el seu "respecte absolut" per la decisió de Puigdemont de tornar per la investidura. 

Decisió "poc sorprenent" del TC sobre la ILP

Per la seva part, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha reaccionat a la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la ILP per la independència, que es va admetre a tràmit el passat mes de febrer al Parlament amb l'abstenció d'Esquerra. Tot i que Plaja ha recordat que la via del Govern per la independència és la de la negociació fins a arribar a l'objectiu final d'un referèndum pactat, ha lamentat que "coartar el debat parlamentari no serà una bona solució i només es pot expressar per motius electorals". "Utilitzar una vegada més els estaments judicials per no parlar dels temes que no els agraden demostra que no han après res dels últims anys", ha lamentat la portaveu sobre el govern espanyol i el PSOE, ja que la decisió del Constitucional és la resposta a un recurs presentat per Pedro Sánchez.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!