L'Ajuntament de Viladamat, a l'Alt Empordà, governat per la CUP, ha convocat avui un referèndum perquè els veïns es pronunciïn sobre si volen o no la bandera espanyola a l'Ajuntament. Alhora, es podia votar a quins tres projectes, de sis possibles, es volia destinar el pressupost municipal. Amb un 37 % de participació, en aquestes eleccions, obertes a tots els majors de 16 anys empadronats al municipi, els veïns s'han pronunciat per àmplia majoria en favor de no penjar la bandera espanyola.

Fins al final

Dels 121 vots, 110 s'han pronunciat en contra de la bandera espanyola i tan sols 8 a favor. L'alcalde, Robert Sabaté, ha afirmat que acomplirà la voluntat dels veïns "fins a les últimes conseqüències judicials i polítiques". "El poble ha parlat i actuarem en conseqüència pel que fa a la bandera espanyola", ha afirmat, mostrant-se clarament decidit a desobeir els mandats judicials.

Pel que fa als tres projectes urbanístics més votats, aquests han estat: millorar la carretera de l'Armentera i l'accés al cementiri, tapar amb fustes els contenidors del nucli urbà i adequar el parc infantil.