El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Santi Vila, ha assegurat aquest dijous que "no hi haurà cap revolució", en referència al procés sobiranista, però "sí el compromís que els catalans puguin exercir el seu dret a vot i dir què pensen". A més, ha assegurat que el Govern, "de forma col·legiada", està determinat que se celebri el referèndum sobre la independència de Catalunya l'1 d'octubre.

"El Govern, de forma col·legiada, estem determinats a fer possible el dret a decidir dels nostres conciutadans i que puguin votar el pròxim 1 d'octubre", ha afirmat durant la presentació de l'Anuari de la Pime Catalana de Pimec en ser preguntat per si té alguna reticència que tots els membres de l'Executiu firmin el decret de compra d'urnes.

Això sí, ha manifestat que "desconec absolutament l'agenda vinculada a aquesta qüestió", en preguntar-se-li si el decret es firmarà dimarts vinent i de quina forma es farà.

Així mateix, Vila ha garantit que el Govern de JxSí no farà cap revolució: "No venim a fer cap tipus de revolució". "En la mesura que depengui de nosaltres no hi haurà cap revolució, però sí el compromís que els catalans puguin exercir el seu dret a vot i dir què pensen", ha afegit.