El conseller de Cultura, Santi Vila, ha carregat durament contra la CUP i s’ha mostrat partidari de no fer concessions als “extremistes”. “La política catalana no la poden marcar els extremistes”, ha dit en una entrevista a TV3 on també ha afegit que “no es pot acontentar només els sectors més eixelebrats i oblidar les persones solvents que treballen cada dia i creuen en el procés”.

Vila ha criticat l’actitud de la CUP amb el Govern i, en concret, amb el Partit Demòcrata Català (PDC). “Hem fet grans sacrificis imposats per la CUP i han estat duríssims amb nosaltres”, ha afirmat i encara ha apuntat que “en canvi, la CUP s’ha saltat tots els acords”.

Després d’un 2016 marcat, segons Vila, “per grans disbarats i despropòsits”, el conseller ha demanat encarar la tardor des de la serenor i en una dinàmica positiva.

Nous socis de Govern?

En aquest punt ha obert la porta a buscar nous socis de Govern com, per exemple, CSQP. “Hi ha altres espais que flirtegen amb el procés. Que abandonin els interessos partidistes i ajudin el Govern”, ha dit.

“Jo he estat molt vehement amb aquells qui proposen incorporar nous punts al full de ruta, no per fer acabar bé el procés, sinó per precipitar un final del procés”, ha matisat.

“Hi ha un full de ruta que ens està suposant un gran desgast. Qualsevol canvi haurà d’obrir un procés nou de diàleg”, ha conclòs.