El ministre d'Educació, Cultura i Esports Íñigo Méndez de Vigo s'ha reafirmat aquest dimecres als passadissos del Congrés sobre el retorn dels béns de Sixena. "A tota Espanya, i a Catalunya, si s'haguessin complert les sentències judicials i les sentències del Tribunal Constitucional, li hauria anat millor a tots els catalans i el risc de la reputació que ha perdut Catalunya pel procés secessionista l'hauríem evitat. Per tant, cal complir les sentències judicials, ens agradin o no" ha dit el portaveu.

Aquest ha afirmat que mantenia una comunicació "epistolar" amb l'alcalde de Lleida Ángel Ros, indignat pel retorn d'aquests béns en el marc de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Així i tot, no ha volgut contestar si acceptaria la reunió que aquest li proposava, en tant que membre del Patronat. "Ja ho veurem, jo sempre atenc, i més a l'alcalde de Lleida", ha reblat. 

Això passa després que aquest dimarts el ministeri procedís "immediatament" a donar instruccions a la Conselleria de Cultura perquè s'implementi el compliment de la sentència del Jutjat de Primera Instància número 1 d'Osca per al retorn d'aquestes obres d'art. També sol·licita la informació que aquest jutjat requereix respecte a la "ubicació exacta de totes i cada una" de les peces pendents de lliurament així com de la data que es procedirà al lliurament dels béns, i mitjans pels quals aquesta es farà efectiva.