Tensió al Senat entre el senador del PDeCAT Josep Lluís Cleries i el ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, com a conseqüència de l'acusació a 9 mestres catalans del centre institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, que presumptament haurien assenyalat els alumnes fills de guàrdies civils, després de les càrregues policials de l'1 d'octubre. Cleries ha instat De Vigo a donar explicacions per la "campanya d'acusament nominal a professors, servidors públics per part de determinats polítics", però el segon només s'ha tornat criticant el "victimisme" independentista.

El demòcrata ha recordat el tuit del líder de Ciudadanos, Albert Rivera, on hi afegia una notícia que incloïa els noms dels professors, sense que hi hagi una sentència en ferm, motiu pel qual ha dit que se'ls havia "assenyalat" amb "acusacions falses d'adoctrinament". Cleries ha dit que s'intentava "posar en risc la cohesió social" i que a Catalunya els valors de l'escola eren el "respecte, la convivència, i la pau. "Tot i que a vostè li agrada el Novio de la muerte", s'ha burlat.

Finalment, ha criticat que l'executiu central "només es reunís amb una part", ha dit sobre la reunió del secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, amb els pares guàrdies civils dels alumnes. "És un okupa del Departament d'Ensenyament", ha afegit el del PDeCAT.

De Vigo ha evitat entrar en detall de les acusacions als mestres i li ha dit a Cleries que "sempre diu el mateix". "Què farà vostè quan se li acabi el victimisme?", ha insistit. Tot seguit, ha explicat les accions que s'havien dut a terme des del govern espanyol amb el 155 en vigor, com ara la renovació de les places de mestres, i ha recordat que Cleries era senador "en virtut de la Constitució del 78 que tant critica", ha tancat.