Un dels referents del món dels comuns, Raimundo Viejo, ha demanat un pacte entre l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el candidat socialista, Jaume Collboni, i l'alcaldable amb el suport de Cs, Manuel Valls, per formar govern a la capital catalana. Ho ha fet a través d'un fil de Twitter publicat aquest dimarts.

"Si per Valls és millor un ajuntament de Colau i Collboni que Maragall, i facilita la investidura de la primera com alcaldessa, el problema és de qui pretén investir-se amb JxCat, no de Colau", ha comentat l'exregidor de Barcelona en Comú i exdiputat d'En Comú Podem al Congrés en referència al candidat republicà, Ernest Maragall.

Viejo ha continuat, a mode de justificar aquest pacte, assegurant que "els qui van dient que Colau 'pactarà' amb Valls, o no entenen com funciona la formació de govern o tenen clars interessos a subordinar Barcelona En Comú al Procés". "Aquest és el seu problema, no els de qui aspirem a una Barcelona que és de majoria progressista i no independentista", ha etzibat.

Per acabar, Viejo ha explicat que aquesta hauria de ser l'estratègia a seguir per Colau, ja que, segons diu, "el secessionisme s'aferra a no renegar de l'error unilateral" i "persisteix en alimentar el mite de l'1-O com a decisió vinculant".

Posteriorment, Viejo ha piulat un altre tuit en clara referència a que els comuns governin Barcelona utilitzant el mapa on es veuen els guanyadors en els diferents districtes de la capital catalana.