El president Carles Puigdemont ha encapçalat les protestes amb els eurodiputats davant les portes de l'Eurocambra contra la sentència del Suprem pel judici del procés. Per Puigdemont, la sentència del Suprem contra els líders independentistes és una "mostra més" que tenen "raó" i la sentència "mostra que no tenen cap possibilitat de tenir un judici just" ni "cap garantia" a Espanya.

"Afrontem la nova etapa amb plena confiança", ha dit Puigdemont, que ha remarcat la necessitat de ser "prudents" perquè el procés pot "no ser tan ràpid com alguns sostenen".

Les protestes també s'han fet davant la seu de la Comissió Europea, aquestes organitzades per l'ANC. En aquesta, amb una capçalera que posava 'Stand up for your rights. Stand up for Catalonia' -de l'anglès, Defensa els teus drets, defensa Catalunya- i diverses fotos dels presos polítics i pancartes de llibertat, hi han participat un centenar de persones. Aquests actes s'han fet amb l'objectiu de fer notar la causa i el malestar per la sentència davant Europa.