Els aldarulls d'aquest dissabte van deixar imatges de saquejos, destrosses, violència i molta tensió. Però la quantitat massiva de vídeos pujats a la xarxa ha permès que hores després s'hagin descobert algunes anècdotes que semblen tretes de l'icònica sèrie de Mr. Bean.

I és que durant un dels saquejos, concretament a la botiga de Nike del passeig de Gràcia, on desenes d'esvalotadors van entrar a sac a agafar tot el que van poder, es va produir una escena que de ben segur que veurem aviat i fins al final dels temps a l'APM de TV3.

Com es pot veure en les imatges, un dels saquejadors ja sortia de l'establiment amb alguna peça de roba a la mà quan de sobte quelcom li va impedir. El vidre de la botiga estava tan net que el lladre va pensar que no hi era. No va ser fins que el seu cap va xocar contra ell i va caure de cul que, segurament, va adonar-se del que havia passat. Com qui no vol la cosa i amb l'esperança que cap càmera el gravés [ens sap greu, no ha estat així], va posar-se dempeus i va sortir corrents per tornar a desaparèixer en l'anonimat.

Cinc dies de protestes

L'empresonament del raper Pablo Hasél ha provocat ja cinc dies consecutius de protestes que han acabat en aldarulls, saquejos i enfrontaments amb la policia. La d'ahir va ser la manifestació amb més participants, 6.000 segons la Guàrdia Urbana, la qual va ser de caràcter pacífic fins a l'arribada a la Via Laietana

Un cop allà, els Mossos van voler dispersar els manifestants, provocant una estampida que va acabar amb desenes de saquejos al passeig de Gràcia i també a Gran de Gràcia. De fet, el mateix conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va denunciar que el que van començar sent "manifestacions de caire ideològic s'han convertit en actes de pur vandalisme". Aquest mateix matí, el mateix Sàmper ha tancat files amb el cos i ha demanat que se'ls aparti del debat polític després de reunir-se amb els sindicats i la cúpula de la policia catalana.