Jordi Turull, igual que la resta de presos polítics que aquest dimarts han anat al Congrés dels Diputats per formalitzar la seva acreditació com a diputats, ha enregistrat un breu vídeo dirigit als seus votants.

"Estem omplint els papers per ser diputats del Congrés, d'acord amb el compromís que vam adquirir", comença explicant el dirigent de JxCat al mateix temps que espera "que no ens impedeixin que puguem fer de diputats, i que puguem fer molta feina". 

Turull confia en poder "servir els ciutadans de Catalunya" i en poder fer "molt més del que ens estan deixant fer fins ara". Finalment, el diputat electe torna a reclamar el seu dret a exercir de diputat: "Esperem que els que ens han posat a la presó per posar urnes no ens impedeixin fer de diputats".

Tal com va estipular el Suprem, els presos polítics han pogut fer els tràmits de forma presencial i al mateix lloc on ho han fet la resta de diputats i senadors de la cambra. És la primera vegada que diputats electes en règim de presó agafen l’acta. Aquest dimarts podran ser presents també a la sessió constitutiva on prometran o acataran l’escó i participaran en les votacions per a l’elecció de les respectives meses.