El grup parlamentari de Junts per Catalunya s'ha reunit aquest divendres al matí al Parlament amb Quim Torra per expressar tot el seu suport al president de la Generalitat. Torra ha estat rebut entre els aplaudiments dels diputats de la formació l'endemà de la vista al Suprem, i minuts abans que es reprengués el debat de política general.

Quim Torra Parlament de Catalunya - ACN

Imatge: Quim Torra, d'esquena, saludant els diputats de JxCat que el segueixen per vídeoconferència / ACN

Després, ja a l'hemicicle, al plenari, JxCat ha avisat que "només" el Parlament pot atorgar o retirar la confiança al president de la Generalitat. La portaveu adjunta, Gemma Geis, ha defensat les propostes de resolució del grup, durant el debat de política general d'aquest divendres. La diputada ha preguntat a l'oposició, ja que reclama eleccions, si respectarà el resultat dels comicis —que Torra ha rebutjat convocar—, després de constatar que s'ha vulnerat en altres ocasions.

Geis també ha acusat el grup dels comuns de donar per feta la inhabilitació del president: "És bastant greu". La portaveu adjunta de JxCat també ha afirmat que la societat sap que el Govern treballa per a tots els catalans, sobretot en la lluita contra el coronavirus.

El president va assistir ahir a la vista al Suprem pel cas de la pancarta de Palau, i s'afronta a una possible inhabilitació per desobediència. En sortir del tribunal, Torra va descartar convocar eleccions. També va culpar l'Estat de la "irresponsabilitat" que suposaria la seva inhabilitació, i de les possibles conseqüències que tingui la sentència.