La manifestació unionista d'aquest matí a Barcelona ha punxat de manifestants però ha permès veure imatges, si més no, curioses. Enmig de cançons espanyoles com ara "¡Y viva España!", de Manolo Escobar, o “España camisa blanca de mi esperanza”, d’Ana Belén; s’hi ha pogut sentir els acords del toc de Castells. Alguns manifestants vestits per l'ocasió han buscat voluntaris entre el públic per conformar la pinya del que s’ha acabat convertint en un pilar de quatre que s'ha carregat i descarregat amb èxit.

Després d’alguns minuts d’expectació, el castell ha rebut els aplaudiments dels concentrats en aconseguir, l’enxaneta, desplegar una bandera catalana cosida amb una d’espanyola, que ha acabat llençant al públic.

Gira consitucionalista

La improvisada colla, a més a més, ha fet avui una mini-gira. Després d'actuar a la plaça Urquinaona de Barcelona i a la via Laietana, els protagonistes principals del pilar s'han desplaçat a Badalona, on se celebrava la festa de Societat Civil Catalana en motiu del dia de la Constitució.