"La nostra no és només la causa de Catalunya, és la causa de la llibertat". Aquestes han estat les paraules que ha pronunciat Josep Rull després de formalitzar la seva acreditació com a diputat aquest dilluns al matí. 

Rull ha enregistrat un vídeo, que ha compartit al seu perfil de Twitter, on s'ha dirigit als catalans i catalanes: "Som aquí representant el poble de Catalunya i la nostra ambició en una situació irreal i surrealista", ha apuntat el diputat. 

En la mateixa línia, ha denunciat una "coacció dels nostres drets i diputats perquè no ens podem reunir amb el nostre grup parlamentari i estem constantment vigilats". Finalment, Josep Rull ha advertit "aquells que diuen que el problema el tenim els independentistes catalans, s'equivoquen, el problema el tenen ells". 

A més del vídeo, Rull ha fet una piulada recordant que ha signat l'acta pel Camp de Tarragona, l’Ebre i el Penedès. El dirigent de JxCat ha assegurat als seus votants que garantirà el "mandat de l'1-O" i estarà "al costat de la gent dels nostres pobles i ciutats".