Segurament per primer cop des que és diputat al Congrés dels Diputats, el republicà Gabriel Rufián ha lloat Cs. En una intervenció dirigida exclusivament al número dos de la formació d'Albert Rivera a la cambra espanyola, Juan Carlos Girauta, Rufián ha assegurat aquest dimarts: "Us he vist fer coses bones". El republicà ha pronunciat aquestes paraules quan la cambra debatia una moció de Cs que assegurava que el castellà està perseguit a Catalunya.

"Et respecto intel·lectualment, inclús t'aprecio", ha començat Rufián. "I et pregunto quina necessitat hi ha de fer això?", ha preguntat. Tot seguit Rufián ha assegurat que "després de tres anys estic convençut que Ciutadans no és només això". Rufián ha advertit als taronges que "haureu d'elegir què voleu ser en la pròxima legislatura", aconsellant-los no competir amb Vox.

Enmig de riures i crits dels parlamentaris populars i socialistes, Rufián ha reconegut, amb les mans al pit, que ha vist com feien "coses bones". "He vist a Marcial Gómez votar amb nosaltres, amb Podemos i amb Bildu a favor d'unes conclusions decents en la comissió d'investigació sobre el finançament il·legal del PP", ha posat com exemple. Amb un to relaxat i amb un punt de pedagogia, Rufián ha conclòs: "Si fos cert que el castellà estigués perseguit a Catalunya, jo no el podria parlar com l'estic parlant ara".