El partit polític d'ultradreta Vox havia convocat aquest dissabte una trobada d'afiliats i simpatitzants a Pinell de Brai, a la Terra Alta. La formació havia organitzat un esdeveniment que incloïa una "missa castrense", un homenatge a les víctimes de la Covid-19 i un dinar de germanor, però la convocatòria ha fracassat i no hi han assistit ni una desena de persones.


Els qui sí que hi han anat han estat les desenes de persones d'entitats antifeixistes de les Terres de l'Ebre que han protestat contra la presència de la formació. El mateix govern municipal i diverses formacions ja s'havien pronunciat en contra d'aquesta celebració i avui s'han desplaçat fins a la catedral del poble per mostrar el seu rebuig a l'ultradreta.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat diversos agents dels Mossos d'Esquadra, que han distanciat els dos grups. Segons informen alguns manifestants, els simpatitzants de Vox no han arribat a ser ni una desena de persones. "Avui hem dit ben clar a Vox que no passaran. El feixisme, mai més a les Terres de l'Ebre! Mai més enlloc ni contra ningú!", han assegurat els Comitès de Defensa de la República del territori a través de les xarxes.

La formació ultra ha denunciat el posicionament de l'alcaldessa contra la formació i ha anunciat que denunciaran aquestes "declaracions d'odi".