Campus Manresa de la Universitat de Vic. Aquí és on el líder d'ERC, Oriol Junqueras, passarà sis hores al dia durant tres dies a la setmana, després que la junta de tractament penitenciari hagi decidit aplicar-li l'article 100.2, que permet als reclusos sortir de la presó per treballar o fer voluntariat. Però què farà exactament Junqueras en aquesta universitat, a tan sols cinc quilòmetres de la presó?


Impartirà un curs de formació continuada de curta durada sobre història del pensament, la seva especialitat, com a doctor en Història del Pensament Econòmic i llicenciat en Història Moderna Contemporània que és. Les classes, però, no començaran fins després de Setmana Santa. Fins aleshores estarà preparant els continguts en un despatx propi dins el centre educatiu. El curs de Junqueras no forma part de cap grau i, per tant, s'hi podrà apuntar tothom qui vulgui. 

D'aquesta manera, el líder republicà torna a la docència després d'uns anys allunyat de les aules per la seva carrera política i pels 852 dies que fa que està empresonat. Tot i això, haurà de tornar a dormir a la presó.