Falta més d'un mes per les eleccions del 26 de juny, però els partits ja han començat la seva campanya. El PSOE, que des de finals d'abril ha engegat una ofensiva contra Podemos, publica avui un vídeo amb un format típic de tutorial on explica què ha passat a Espanya en els últims quatre mesos des del seu punt de vista. 

El vídeo, protagonitzat per tres cercles de colors que representen els Podemos, Ciutadans i PSOE, fa una dura càrrega contra el partit de Pablo Iglesias i es burla dels seus arguments. La posició de la formació morada és una "qüestió complexa, quasi tant com l'expansió de l'univers, l'existència del yeti o la mort de Paul McCartney" s'explica al vídeo.

Una veu en off femenina, acompanyada de sons i imatges de to humorístic, assegura que Iglesias va inventar "la falsa trampa de la incompatibilitat" per dir que no al pacte amb PSOE i C's, quan abans havia admès tenir "moltes coses en comú amb C's". "A Podemos no li val la dreta de C's però sí la dels partits nacionalistes i independentistes" retreu.

També es parla de la "via 161", que vol sumar PSOE, Podemos, Compromís i IU, com un "camí cap a enlloc" i sense suports perquè pugui tirar endavant. Finalment, el vídeo carrega contra la negativa d'Iglesias a parlar amb els partits de dretes: "'No parlaré amb la dreta' és un bon eslògan per una samarreta però cal alguna cosa més que una samarreta per canviar el país" sentencia.