Més de 700 persones s’han reunit avui a Barberà del Vallès per escoltar la candidata del PSC a les eleccions del 26-J, Meritxell Batet. El bosc de Can Gorgs ha acollit la trobada socialista. Sota l’ombra dels pins, tot celebrant una arrossada popular, els militants i simpatitzants debatien cap on va el partit i què els sembla la nova candidata. Alguns, com el Rafael (vídeo), l'Eugeni o l'Eloi, han explicat a El Nacional com veuen la situació del PSC.

Rafael: “El PSC és massa tou amb els independentistes”

“Sóc socialista des que vaig néixer i em penso morir sent socialista”, assegura convençut. Rafael. Ell és un clar exemple d’un dels perfils socialistes més abundants: votants jubilats o a punt de ser-ho, de classe treballadora, que van emigrar a Catalunya als anys 60 i 70 però que encara senten molt properes les seves arrels. De fet, quan li preguntem a Rafael si viu a Barberà, diu que ell és ”de Córdoba”.

En Rafael pensa que a Meritxell Batet “se l'hauria d’haver donat a conèixer abans” i assegura que Carme Chacón va ser apartada pel partit intencionadament. Ell opina que el partit “s’hauria de plantar” per defensar Espanya i Catalunya, en lloc de ser “tan noble i prudent”. També caldria “cantar-li la canya a Puigdemont”, perquè el PSC està sent “massa tou” amb els independentistes.

Pel 26-J espera que el partit “guanyi molt més” i que la militància es mobilitzi per “demostrar el que som”. “Hem aixecat Espanya i aquest mèrit ara no se'ns reconeix”, es queixa.

Eugeni: “El PSC ha de fer més catalanisme”

L’Eugeni és de Sabadell i ha vingut al míting de Barberà perquè la seva parella viu aquí, però no té previst assistir a més actes de campanya. Creu que a Batet li “falten tablas i rodatge” com a candidata. “Chacón tenia més empenta”, comenta.

Ell troba a faltar el PSC més catalanista, el de les èpoques de Pasqual Maragall o Quim Nadal. En aquest sentit, creu que aquesta campanya està més vinculada al vessant espanyol del partit. L’Eugeni va votar socialista el 20-D i ve a veure “què comunica Batet” i el programa per aquests comicis.

L'Eugeni (dreta), saludant a Meritxell Batet després de l'acte / Maria Macià

Eloi: “Batet dóna frescor al partit”

L’Eloi, el David i l’Ismael militen a les joventuts socialistes del Vallès Occidental. Ja havien vist discursos de Batet en altres ocasions i estan molt satisfets amb la nova candidata. “Dóna frescor al partit”, opina l’Eloi, recordant que ja la coneixia des que va ser número dos de Pedro Sánchez.

Per aquestes properes eleccions, esperen mantenir resultats i, si pot ser, “millorar una mica, encara que sigui en percentatge i no en diputats”. A diferència de l’Eugeni, creuen que el partit manté l’esperit catalanista encara que no hi hagi “els perfils mediàtics” que hi havia abans i que s'ha sabut projectar la vessant més catalana al PSOE.