Els ja eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín han mostrat el seu desacord amb la retirada de les credencials de membre de la cambra a Oriol Junqueras durant el ple d'aquest dilluns.

Quan el president de la cambra, David Sassoli, ha fet referència a la seva exclusió, Puigdemont i Comín han aixecat un cartell amb el lema Free Junqueras. Tot seguit, un uixer de la cambra se'ls ha apropat per demanar-los que abaixessin el cartell

"Tenint en compte la decisió de la JEC i arrel de la decisió del Tribunal Suprem, el parlament constata la vacant de l'escó d'Oriol Junqueras i Vies des del 3 de gener de 2020 segons el nostre reglament", ha llegit Sassoli, que ha dirigit una breu mirada als escons dels electes catalans i ha continuat la seva intervenció.

Així s'ha vist la protesta pel senyal de televisió oficial del Parlament Europeu:

A continuació, es pot veure la protesta sencera:

Roberto Lázaro

Diana Riba i diputats de l'ALDE

Després del toc d'atenció a Puigdemont i Comín, la també eurodiputada i esposa de Raül Romeva, Diana Riba, s'han sumat a la protesta juntament amb altres companys del grup de l'ALDE. Tots ells, s'ha posat dempeus al mig de la cambra i han mostrat altra vegada el cartell amb el lema "Free Junqueras".

Roberto Lázaro