El grup Els Pets, que diumenge va presentar el seu últim disc, ‘Som’, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, va dedicar una de les seves cançons als presos polítics catalans. En concret, es tracta del tema ‘La vida és bonica (però complicada)’. “No em pensava, quan la vam fer, que aquesta cançó seria tan vigent avui; parla de gent que és a les presons i de gent que els enyora”, ha assenyalat Lluís Gavaldà, per afegir que la cançó la volien dedicar “als presos i les preses polítiques d’aquest país”.

En aquest moment, el Liceu ha esclatat en aplaudiments i crits de ‘Llibertat’, que s’han repetit al final de la cançó.

Èxit de la presentació

Els Pets han omplert el Gran Teatre del Liceu aquest diumenge en la posada de llarg de ‘Som’, el nou disc del grup que trenca un silenci discogràfic de cinc anys. En aquest escenari Lluís Gavaldà i companyia han estat fidels a l’aire despullat del nou repertori, una sonoritat que el grup ha adoptat de la mà de Joan Pons, per anar a “l’essència” de les cançons. L’embolcall l’han posat una escenografia també minimalista però càlida i el sempre irònic líder del grup, solemne només per dedicar ‘La vida és bonica’ als polítics presos. El concert d’Els Pets ha donat el tret de sortida de la cinquena edició del Suite Festival, pel qual passaran properament Rufus Wainwright, Passenger, Antonio Orozco i Cepeda, entre altres.

Després d’una preestrena a La Mirona de Salt fa tot just dos dies, les noves cançons d’Els Pets han sonat aquest diumenge en el sempre imponent escenari del Liceu i davant d’una audiència fidel que havia exhaurit les localitats ja fa setmanes. 

El grup de Constantí ha presentat el seu nou repertori, amb temps també per recordar més d’un clàssic. En directe, les noves cançons del grup de Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres han estat un reflex del so del nou disc, però amb un plus d’intensitat.